Versiune valabila incepand cu 19 Decembrie 2019.
Versiunile anterioare se pot aplica doar pentru rezervarile confirmate si incasate ; acestea pot fi identificate in confirmarile de rezervare anterioare.

1. Reglementari generale

1.1. Haff Wohnmobil Vermietung SRL, cu sediul in str. Cicoarei nr.7, 500188 Brasov (in continuare: „haff”), ofera pe domeniile haff.ro (in continuare „platforma” ) utilizatorilor platformei (denumite in continuare „utilizatori”) posibilitatea de a inchiria si oferi vehicule de agrement, autorulote si rulote (denumite in continuare „vehicule de camping”) pe platforma.
1.2. Prin intermediul platformei, utilizatorul inregistrat (in continuare: utilizator) poate cauta vehicule, le poate rezerva online ca si chirias (in continuare: chirias) sau sa isi ofere propriile vehicule in calitate de locator (in continuare: locator). haff actioneaza ca intermediar.  Contractele de inchiriere sunt incheiate intre utilizatorii platformei in sine.
1.3. Acesti termeni si conditii generale de utilizare (denumite in continuare „CGU”) se aplica pentru utilizarea platformei si pentru toate contractele incheiate in acest context, pentru toate tranzactiile legale si tranzactiile similare cu tranzactiile legale intre utilizatorii platformei in sine si intre utilizatorii platformei in sine.
1.4. Pe langa acesti termeni si conditii, in functie de vehicul, conditiile speciale de inchiriere ale locatorului se aplica utilizatorilor in calitate de chiriasi. Acestea sunt listate in profilul vehiculului respectivei companii de inchiriere.

2. Utilizatori comerciali si privati

2.1. Platforma de inchiriere “haff” diferentiaza intre utilizatorii comerciali si cei privati. Fiecare proprietar sau chirias este obligat sa verifice in avans daca o inchiriere este privata sau comerciala.
2.2. Platforma de inchiriere “haff” ofera tuturor proprietarilor un contract de prestari servicii electronice de rezervare, care se va semna la definirea acestuia in sistem.
2.3. Utilizatorii comerciali insisi sunt responsabili pentru a determina daca si in ce masura sunt obligati sa declare, sa colecteze, sa plateasca sau sa includa impozite sau alte taxe pentru rezervarile efectuate sau venit („impozite”) sau sa le includa in pretul lor publicitar.
2.4 Acesti termeni de utilizare contin, de asemenea, conditiile aplicabile pentru utilizarea serviciilor operatorului platformei. Platforma de inchiriere “haff” nu recunoaste conditiile de utilizare care contrazic aceste conditii de utilizare sau nu sunt incluse in acesti termeni.

3. Servicii ale operatorului platformei

3.1 Obtinerea ofertelor
Pe platforma oferita intermediem contracte de inchiriere pentru rulote si autorulote intre furnizori si parti interesate. Furnizorii isi pot posta ofertele pe platforma noastra si le pot oferi tertilor pentru inchiriere. Utilizand functia de cautare, un potential client poate introduce locatia, , perioada de inchiriere dorita si orice alti parametri si sa caute ofertele corespunzatoare. in cazul in care partea interesata accepta o oferta, poate trimite o cerere fara caracter obligatoriu proprietarului. Proprietarul primeste apoi un mesaj prin intermediul sistemului de inchiriere “haff” si poate vizualiza cererea din contul sau si respinge cererea sau poate face o alta oferta , angajanta, pentru partea interesata. Daca proprietarul doreste sa faca o oferta angajanta /ferma pentru potentialul client fara modificari, poate introduce informatii suplimentare inainte de expedierea catre chirias. Partea interesata primeste apoi un mesaj despre oferta ferma prin intermediul sistemului de inchiriere “haff”.

4. Inregistrare

4.1. inregistrarea pe platforma este gratuita.
4.2. Nu exista dreptul la admiterea pe platforma. Ne rezervam dreptul de a exclude utilizatorii de pe platforma in caz de motive legitime. Doar persoanele fizice sau juridice cu capacitate juridica nelimitata sunt eligibile sa participe. Detinatorul vehiculului trebuie sa ne trimita actele fiecarei companii de inchiriere, de asemenea, certificatul de inregistrare (inmatriculare a vehiculului), precum si protocolul ultimei inspectii ITP.
4.3. in afara de declaratia de consimtamant cu privire la validitatea conditiilor noastre de utilizare si a acestor conditii de inregistrare, inregistrarea nu este asociata cu nicio obligatie suplimentara pentru utilizator. Utilizatorul poate sterge intrarea in orice moment, trimitandu-ne o solicitare prin e-mail la marketplace@haff.ro
4.4. Fiecare utilizator are posibilitatea de a salva date diferite in contul sau. Utilizatorul este obligat sa introduca aceste date in mod real si complet si sa pastreze actualizate datele personale in profilul sau de utilizator si sa efectueze imediat modificari relevante, informatii despre starea si proprietatea ofertelor si capacitatea de a conduce vehicule. Modificarile pot fi facute online in contul propriu.

5. Crearea si intretinerea contului de utilizator

5.1. La inregistrarea cu succes, Platforma de inchiriere “haff” creeaza un cont pentru utilizator, pe care acesta il poate accesa utilizand numele de utilizator si parola (denumite in continuare „date de acces”). Adresa de e-mail furnizata de utilizator la inregistrare serveste ca nume de utilizator. Utilizatorul defineste parola in sine si o poate modifica oricand prin zona de conectare protejata prin parola a platformei.
5.2. Fiecare utilizator al platformei poate deschide un singur cont de utilizator. Contul de utilizator nu este transferabil. Din motive de securitate, platile de catre un chirias pot fi efectuate numai din contul platformei de rezervare.
5.3. Utilizatorul este de acord sa pastreze confidentialitatea datelor de autentificare si sa le protejeze impotriva vizualizarii de catre terti. in cazul in care un utilizator isi pierde datele de autentificare sau daca utilizatorul suspecteaza ca este utilizat de o terta parte neautorizata, utilizatorul este obligat sa informeze Platforma de inchiriere “haff” cat mai curand posibil.
5.4. Continutul violent, defaimator, rasist sau pornografic din profilul utilizatorului este interzis.
5.5. Fiecare utilizator al platformei trebuie sa se asigure ca continutul si materialele utilizate de acesta sunt lipsite de drepturi de autor ale tertilor.
5.6. in profilurile sau mesajele lor, utilizatorii nu se pot referi la oferte externe care sunt direct sau indirect in concurenta cu serviciile Platformei de inchiriere “haff”
5.7. Platforma de inchiriere “haff” are dreptul la datele de acces ale utilizatorului in cazul incalcarii acestor termeni si conditii, in special din cauza transmiterii de informatii incorecte in timpul inregistrarii, dezvaluirea neautorizata a datelor de acces, in special parola si / sau abuzul platformei; sa blocheze temporar sau permanent si / sau sa rezilieze contractul de utilizare in mod extraordinar si fara notificare in cazul unor incalcari grave si repetate ale acestor termeni si conditii. Dupa un astfel de incident, utilizatorul nu se poate inregistra din nou fara acordul expres prealabil al Platformei de inchiriere “haff”.
5.8. in cazul incalcarii acestor conditii, ne rezervam dreptul de a sterge continutul de pe profiluri in orice moment si de a exclude utilizatorul respectiv de la utilizarea platformei.
5.9. Avem dreptul sa plasam preferential ofertele utilizatorilor, de exemplu pe pagina principala. Avem dreptul de a pregati si adapta tehnic continutul setat de utilizator, astfel incat sa poata fi afisat pe dispozitive mobile sau aplicatii software.
5.10. Chiar daca acesti termeni si conditii obliga utilizatorul sa furnizeze informatii corecte si complete, Platforma de inchiriere “haff” nu garanteaza acuratetea si completitudinea continutului si ofertelor utilizatorilor, continutul profilurilor de utilizator si al altor informatii si continut pe care utilizatorii il posteaza pe platforma.

6. incheierea contractului intre utilizatori

6.1. Contractele dintre utilizatori sunt intermediate doar prin intermediul platformei.
6.2. Daca un utilizator este de acord cu o oferta, poate trimite o cerere fara caracter ferm companiei de inchiriere a vehiculelor. Daca proprietarul doreste sa faca o oferta ferma (angajanta) pentru partea interesata fara modificari, el va crea o oferta obligatorie. Chiriasul primeste apoi un mesaj despre oferta ferma prin intermediul sistemului Platforma de inchiriere “haff”. Un contract ferm intre proprietar si chirias este incheiat numai atunci cand chiriasul confirma rezervarea care este supusa platii.
6.3. Locatorul este obligat sa informeze imediat operatorul platformei cu privire la modificarile relevante ale contractului (de exemplu, accident, furt, modificarea contractului de inchiriere). Daca utilizatorii accepta o modificare a termenului contractului de inchiriere dupa incheierea contractului de inchiriere, operatorul platformei trebuie informat imediat.
6.4. Proprietarul nu are voie sa solicite chiriasului taxe suplimentare, rate forfetare sau alte plati, in afara de acordurile din contractul de inchiriere. in special, nu poate fi convenita nicio limita de kilometri decat daca platforma ofera acest lucru in mod expres.
6.5. Platforma poate bloca incheierea contractului de inchiriere pentru utilizatori individuali daca utilizatorul a incalcat conditiile platformei, a primit recenzii negative dupa un proces de inchiriere anterior sau exista un risc bazat pe utilizator.

7. Evaluarea utilizatorilor

Utilizatorii au posibilitatea de a evalua celalalt utilizator al platformei

8. Plata

8.1. Utilizarea platformei si plasarea ofertelor de catre proprietar este gratuita.
8.2. Locatorul este obligat sa plateasca un comision catre Platforma de inchiriere “haff” daca se incheie un contract de inchiriere intre locator si utilizator prin intermediul platformei. Pentru brokeraj, percepem un comision definit individual in etapa contractuala cu fiecare proprietar de vehicul, din pretul de inchiriere postat online.
8.3. Comisionul se va percepe imediat dupa incheierea contractului dintre proprietar si chirias si este solutionat prin intermediul furnizorului de servicii de plata MOBILPAY. Cu exceptia cazului in care s-a convenit altfel, comisionul ramane valabil, chiar daca chiriasul anuleaza contractul de inchiriere sau contractul de inchiriere este reziliat altfel din motive care nu sunt domeniul de responsabilitate al Platformei de inchiriere “haff”.
8.4. Cu exceptia cazului in care s-a convenit altfel, anularile si taxele de anulare percepute de proprietar locatarului se bazeaza pe conditiile individuale postate de catre fiecare detinator de vehicule .
8.5. Proprietarul de vehicul isi declara consimtamantul si solicita in mod irevocabil haff sa deduca mai intai comisionul de agentie si orice alte comisioane de platforma (de exemplu, asigurare) si orice alte cereri impotriva proprietarului din platile primite ale chiriasului si catre partile indreptatite respective, in special comisionul agentiei .
8.6. Chiria/tariful se datoreaza imediat dupa finalizarea rezervarii. Platforma de inchiriere “haff” va furniza detaliile contului de preluare ale vehiculului, dupa rezervare.
8.7. Platforma de inchiriere “haff” nu garanteaza functionalitatea tehnica permanenta a platformei. Platforma este inaccesibila in special daca lucrarile de intretinere sunt efectuate pe site-ul web. Inaccesibilitatea platformei din cauza problemelor tehnice nu este exclusa.

9. Prelucrarea datelor; Politica de confidentialitate

9.1 Tratarea respectuoasa si confidentiala a datelor utilizatorilor nostri face parte din filosofia companiei Platformei de inchiriere “haff” . Se aplica reglementarile noastre actuale de protectie a datelor , care pot fi gasite pe site-ul web.

10. Garantie si raspundere de catre operatorul platformei

10.1. Garantia Platformei de inchiriere “haff” pentru serviciile furnizate in legatura cu operarea platformei si a serviciilor de brokeraj se bazeaza pe prevederile legale. Platforma de inchiriere “haff” nu isi asuma nicio garantie in legatura cu contractele de inchiriere, care sunt incheiate exclusiv intre chirias si proprietar.
10.2. Sunt disponibile doar informatii despre utilizatori si oferte pe care utilizatorul respectiv le-a aprobat pentru platforma. Informatiile utilizatorului respectiv sunt afisate pe masura ce acestea sunt puse la dispozitie de catre utilizator. Nu va garantam ca aceste informatii sunt corecte. Utilizatorul respectiv este singurul responsabil pentru continutul acestor informatii. Nu adoptam in mod expres continutul tertilor.
10.3. Continutul site-ului nostru web a fost creat cu mare atentie. Cu toate acestea, nu putem garanta ca continutul este corect, complet si actualizat. in calitate de furnizor de servicii, suntem responsabili pentru continutul propriu al acestor pagini. Conform prevederilor legale, noi, ca furnizor de servicii, nu suntem obligati sa monitorizam informatiile tertelor transmise sau stocate sau la circumstantele de cercetare care indica o activitate ilegala.
10.4. in cazul in care Platforma de inchiriere “haff” va constientiza ca continutul ilegal este continut in profilul utilizatorului sau pe un site web care poate fi accesat prin intermediul unui link de pe site-ul web, Platforma de inchiriere “haff” va sterge acest continut sau va dezactiva acest link.
10.5. Platforma de inchiriere “haff” nu garanteaza disponibilitatea serviciilor furnizate de proprietari in ceea ce priveste echipamentele, disponibilitatea si caracteristicile tehnice sau de siguranta ale vehiculelor de camping setate pe platforma.
10.6. Platforma de inchiriere “haff” nu isi asuma nicio raspundere pentru incalcarea obligatiilor de catre chiriasul care rezulta din contractul dintre proprietar si chirias in perioada de inchiriere a vehiculelor de camping.
10.7. Platforma de inchiriere “haff” nu isi asuma nicio responsabilitate pentru realitatea informatiilor comunicate intre participanti pe platforma.

11. Interzicerea eludarii /ocolirii platformei de inchiriere.

11.1. Utilizatorii sunt obligati sa trateze datele celorlalti utilizatori care le-au fost cunoscute in cadrul relatiilor contractuale in mod confidential si sa nu le transmita tertilor in niciun caz, cu exceptia cazului in care o astfel de dezvaluire este necesara pentru executarea contractului sau prin lege.
11.2. Utilizatorilor le este interzis sa ocoleasca structura Platformei de inchiriere “haff”. Exista o eludare interzisa in cazul in care utilizatorii care au luat anterior cunostinta de o oferta pe platforma contacteaza direct sau datele de contact ale acestora (de exemplu, adresa companiei, numarul de telefon, adresa de e-mail) prin intermediul functiilor de comunicare ale contului de utilizator al Platformei de inchiriere “haff”. ) sunt transmise. in cazul in care un utilizator apeleaza direct la alt utilizator inainte de incheierea contractului, celalalt utilizator trebuie sa-l trimita in vederea efectuarii rezervarii catre platforma de inchiriere “haff”. Utilizatorului i se interzice anularea unui contract incheiat prin intermediul platformei, pentru a-l incheia ulterior in afara platformei cu celalalt utilizator. Utilizatorii se angajeaza pe durata contractului de utilizare cu Platforma de inchiriere “haff” in cazul rezervarilor repetate de vehicule, sa nu contacteze direct ceilalti utilizatori pentru a procesa contracte de inchiriere viitoare in afara platformei Platforma de inchiriere “haff”.

12. Drepturi de autor si licente

12.1. Pentru a mentine functionarea platformei, Platforma de inchiriere “haff” are nevoie de urmatoarele drepturi:
Daca utilizatorul plaseaza continut pe platforma, el acorda Platformei de inchiriere “haff” drepturile de utilizare nelimitate, simple, irevocabile, spatial si temporal, in masura necesara pentru functionarea platformei. in special, el acorda dreptul pentru a furniza tehnic continutul respectiv de pe platforma pentru cautare si pentru a realiza copiile necesare (stocare pe serverele Platforma de inchiriere “haff” etc.).
in plus, utilizatorul acorda Platformei de inchiriere “haff” dreptul, in cadrul functiilor platformei, de a face continutul disponibil public online si offline pe platforma de inchiriere “haff”, dar si din partea tertilor, sa-l trimita, pentru a-l reproduce in alt mod public si pentru a face acest lucru Aceasta include, de asemenea, dreptul de a efectua actiuni de utilizare corespunzatoare in cadrul functiilor suplimentare actuale, cum ar fi fluxuri de stiri (posibil in diferite formate), alte servicii de abonament (servicii push) sau servicii de research (servicii pull), precum si utilizarea continutul versiunilor optimizate tehnic ale platformei pe dispozitive mobile sau in contextul aplicatiilor corespunzatoare.
12.2. Acordarea de drepturi in sensul de mai sus se aplica si dincolo de rezilierea acordului de utilizator. Acest lucru nu se aplica continutului care se refera la ofertele utilizatorului – acestea vor fi sterse cu rezilierea efectiva a contractului.
12.3. Indiferent de acest lucru, Platforma de inchiriere “haff” isi rezerva dreptul de a sterge continut sau anumite oferte individuale ale proprietarului de vehicul, fara a da motive. Dupa incetarea acordului de utilizator, nu exista nicio obligatie ca un anumit continut sa ramana accesibil pe platforma.

13. Procedura pentru incalcari ale obligatiilor:

13.1 Platforma de inchiriere “haff” are dreptul la datele de acces ale utilizatorului in cazul incalcarii acestor termeni si conditii, in special din cauza unor informatii false in timpul inregistrarii, dezvaluire neautorizata a datelor de acces, in special parola; folosirii gresita a platformei (de ex. Interzicerea eludarii,) , la fel ca si incalcarile din evaluarea utilizatorilor, sa blocheze temporar sau permanent contul de utilizator si / sau sa rezilieze acordul de utilizator in mod extraordinar si fara notificare in caz de incalcare grava sau repetata a acestor termeni si conditii. Dupa un astfel de incident, utilizatorul nu se poate inregistra din nou fara acordul expres prealabil al Platformei de inchiriere “haff”.
13.2. De asemenea, Platforma de inchiriere “haff” poate bloca temporar sau permanent vehiculele oferite sau optiunea de a incheia un contract de inchiriere pentru utilizatori individuali, daca utilizatorul incalca in mod culpabil dispozitiile acestor termeni si conditii, a primit in mod repetat ratinguri negative de la alti utilizatori dupa ce au inchiriat un vehicul sau dintr-un alt motiv.
13.3. Acelasi lucru se aplica in cazul in care revendicarea rezulta dintr-un continut ilegal, precum si in cazurile in care cererea este formulata de o institutie de protectie a consumatorilor sau de o autoritate fiscala. Platforma de inchiriere “haff” se angajeaza sa informeze imediat utilizatorul asupra revendicarii si, pe cat posibil si rezonabil, sa ofere utilizatorului posibilitatea de a evita revendicarea afirmata. Utilizatorul este obligat sa notifice imediat Platforma de inchiriere “haff” toate informatiile disponibile despre problema in cauza.

14. Rezilierea contractului de prestari servicii intre platforma de inchiriere “haff” si proprietar

14.1. Cu incheierea efectiva a contractului dintre proprietar si chirias, proprietarul incheie simultan un contract de comision cu Platforma de inchiriere “haff”.
14.2. Dupa incheierea contractului de prestari servicii, dreptul la rezilierea imediata a contractului de agentie de catre Platforma de inchiriere “haff” ramane neafectat.

15. incetarea acordului de utilizare cu Platforma de inchiriere “haff”

15.1. Contractul de utilizare poate fi reziliat de oricare dintre parti in orice moment, fara a da motive.
15.2. Dupa incetarea acordului de utilizator, comentariile sau alt continut postat de utilizator pe platforma pot ramane, in principiu, active ; profilul utilizatorului si orice oferta de vehicul sunt insa, anonimizate.
15.3. Utilizatorul poate sterge sau dezactiva vehiculele setate in orice moment, atat timp cat nu exista un contract efectiv cu sau o oferta obligatorie pentru un utilizator.
15.4. De asemenea, Platforma de inchiriere “haff” este autorizat sa indeparteze temporar sau definitiv vehiculele sau ofertele de la locator de pe platforma pentru motivele mentionate de culpabilitate anterior mentionate.

16. Conditii de anulare

16.1. Dupa ce proprietarul a facut o oferta ferma /obligatorie pentru chirias si chiriasul a acceptat-o, contractul de inchiriere este definitivat. In cazul intervenirii de anulari, se vor aplica acele conditii de anulare specifice fiecarui vehicul, conform ofertelor online.
in cazul in care locatarul nu poate incepe calatoria din motive diverse , va recomandam sa achizitionati o asigurare de anulare a calatoriei. (asigurare storno de calatorie)
16.2. in cazul anularii de catre proprietarul vehiculului, chiriasul va primi 100% din chiria platita deja, daca platforma nu a inlocuit vehiculul cu unul identic sau similar (cu aprobarea chiriasului).

17. Dispozitii finale

17.1. Limba contractului este limba romana.. Se aplica legea romana.. Locul de jurisdictie este Brasov.
17.2. Dispozitiile obligatorii ale statului in care utilizatorul este rezident obisnuit raman neafectate.
17.3 Daca utilizatorul este un consumator, adica o persoana fizica care incheie o tranzactie legala in scopuri care nu sunt preponderent nici comerciale, nici activitatea profesionala independenta sunt aplicabile si dispozitiile obligatorii de protectie a consumatorilor .
17.4. Daca utilizatorul este un comerciant, o persoana juridica in conformitate cu dreptul public sau un fond special de drept public sau daca nu are un loc general de jurisdictie in Romania, locul exclusiv de jurisdictie pentru toate revendicarile si litigiile care decurg din relatia contractuala este Brasov.
17.5. in cazul in care dispozitiile individuale ale acestor conditii de utilizare sunt sau devin ineficiente, eficacitatea dispozitiilor ramase nu va fi afectata. Doar dispozitia ineficienta in sine este eliminata.

18. Note privind solutionarea litigiilor

18.1 Daca aveti motive de plangere, puteti trimite reclamatia dvs. direct serviciului nostru pentru clienti:
Whatsapp: +40748150015
E-mail: marketplace@haff.ro
18.2 Daca un utilizator evaluat considera ca au fost incalcate drepturile altui utilizator, va rugam sa contactati serviciul nostru pentru clienti. Apoi, oferim utilizatorului evaluator posibilitatea de a comenta evaluarea sa. Ne rezervam dreptul de a sterge recenziile care incalca principiile noastre de evaluare.