instructiuni video

intrebari frecvente

intrebari frecvente

Autorulota este un vehicul ce serveste in acelasi timp atat ca mijloc de transport, cat si ca spatiu de locuit. Este practic o casa pe roti, construita in jurul unui autosasiu.

In functie de model , sunt echipate cu 2- 7 locuri pe scaune, 2-7 locuri de dormit, bucatarie (dotata cu aragaz, frigider , congelator la anumite modele, chiuveta, blat de lucru), baie ( cabina de dus cu apa calda/rece, WC, chiuveta), spatii mari de depozitare, apa calda si caldura.

Rezervor de apa curata = 120 l
Rezervor de apa uzata = 120 l
Caseta de toaleta ecologica = 20 l
Butelii de gaz = 1 sau 2, in functie de model.

Toate autorulotele Haff au echipare speciala de iarna, cu incalzire pe gaz sau motorina de capacitate marita, incalzire electrica in podea la unele modele, protectie antiinghet a instalatiilor, facandu-le utilizabile in conditii de confort deosebit la temperaturi intre -40 + 50 grade Celsius.
Autorulotele sunt pe deplin functionale atat in modul camping (conectate la surse de utilitati, in camping) , cat si in modul off camping (pe plaja sau in varf de munte, fara curent electric sau apa/gaz).

Autorulotele sunt destinate circuitelor, parcurgerii mai multor destinatii intr-un timp relativ scurt. Autorulotele noastre parcurg intre 500 – 21,000 km per inchiriere, fiind inchiriate intre 3 zile si 2 luni per inchiriere.

Toate autorulotele HAFF din gama Campervan, Premium si Exclusive se conduc cu permis cat. B (sunt sub 3.5 tone). Anumite restrictii pot interveni la autorulotele din gama Liner (5 tone).

Da. In acest moment exista in mod oficial 57 camping-uri acreditate in Romania.
O lista completa o puteti gasi la acest  link, multumita unor profesionisti in domeniu.

 

De asemenea, puteti incerca „wild camping”: pur si simplu in natura, cu respectarea urmatoarelor precautii:
– terenul pe care campati nu este proprietate privata;
– terenul nu interzice camparea (unele rezervatii naturale, de exemplu);
– nu deversati apele uzate sau caseta de toaleta in natura;
– lasati locul de campare intact la plecare
– va asigurati importriva animalelor salbatice in zona (ursul vine foarte frecvent datorita resturilor alimentare lasate afara noaptea);
– terenul nu este moale sau nisipos (va veti infunda cu rulota sau autorulota).

Cu toate ca „intelepciunea populara” spune ca nu avem locuri de campare ca in Occident, nu avem sosele, etc, Romania este destinatie de prim rang in turismul cu autorulota si, mai nou, si cu rulota. Motivul principal il reprezinta natura aproape neatinsa de om (spre deosebire de restul Europei); farmecul satelor si traditiilor romanesti; fauna incredibila din muntii Romaniei, Delta Dunarii, Transilvania. Si multe alte zeci de atractii.
Tururile cu autorulota, organizate de catre marile companii europene, avand ca destinatie Romania, sunt vandute cu 2 ani de zile in avans.
In plus, riscul de furt din autorulota in Romania este mult scazut fata de anumite regiuni din Europa (S Frantei, Sicilia, etc).

Ne puteti contacta cu incredere pe e-mail contact@haff.ro sau telefon +4 0748 150 015. Va vom da toate detaliile necesare. Intre timp, va puteti inspira din ideile noastre de destinatii.

La o analiza sumara a destinatiilor de calatorie ale clientilor haff, cele mai populare destinatii sunt: Grecia, intre aprilie si noiembrie; Austria si Germania – tot timpul anului, Croatia – in lunile de vara; Romania – tot timpul anului; Franta – in lunile de vara; Italia – tot timpul anului; tarile Scandinave – tot anul, cu focus pe lunile de iarna (Cercul Polar de Nord; Laponia, luminile nordului). O destinatie foarte apreciata de familiile cu copii: Legoland sau Europa Park, Gardaland. Competitii sportive sau concerte.
Destinatii de weekend in Romania, in general tot anul, cu exceptia lunilor de vara.

In general o autorulota consuma motorina, aproximativ 9-11 l/100 km, in functie de incarcare si stilul de condus.

In general autorulotele sunt considerate autoturisme speciale tip M1. Adica in majoritatea tarilor au aceleasi costuri (vigneta) ca si autoturismele. Exceptii fac tarile cu taxare de autostrada, unde tarifele pot fi cu 30% mai mari decat ale autoturismelor.

In cazul autorulotelor, viteza de deplasare este cu aprox. 30% mai scazuta decat cea a autoturismelor. Dpdv legal nu este nici o limitare speciala pt autorulote, ele respecta aceleasi restrictii ca si autoturismele.
Pe autostrazi recomandam o viteza de deplasare de 100-110 km/h
Pe sosele nationale o viteza de 80 km/h
Pe drumuri virajate trebuie manifestata o atentie sporita, datorita greutatii si a inaltimii poate produce balans. In general pe aceste drumuri se recomanda o viteza cu 10 km/h mai scazuta decat indicatorul de viteza postat pe drumul respectiv.
Capacitatea autorulotelor Haff este de 2-7 locuri pe scaune, 2-7 locuri de dormit.
In lunile de vara se pot ocupa si la capacitate maxima (7 locuri), insa pentru lunile de iarna, datorita faptului ca se petrece mai mult timp la interior, recomandam ocupare de 4 persoane.

 

Paturile sunt amplasate astfel:
La modelele cu alcova (cabina deasupra postului de conducere): pat dublu deasupra cabinei, pat dublu spate (sau 2 paturi suprapuse), pat dublu convertibil din zona de living/masa.

Raspunsul nostru este Da! Atat ca si costuri, in special daca veti calatori in afara Romaniei in grup de minimum 4 persoane, dar mai ales din punct de vedere al experientelor.

Ofertele noastre sunt personalizate in sensul ca avem rulote si autorulote diferite, game diferite, structuri interioare diferite, modele si specificatii diferite. Tarifele difera astfel pe sezoane de inchiriere, nr. de zile de inchiriere, gama din care face parte autovehiculul; gradul de ocupare; eventuale oferte speciale.

Va putem recomanda cea mai potrivita varianta in functie de:
– numarul si structura grupului de calatorie
– varsta pasagerilor
– recomandari generale cu privire la trasee
– verificarea disponibilitatii autorulotelor (pentru multe persoane reprezinta o surpriza faptul ca nu pot gasi nimic disponibil in lunile de vara sau de iarna, chiar daca trimit solicitari cu cateva luni inainte; acest fapt este specific tuturor companiilor de inchirieri autorulote din Europa; in anumite cazuri rezervarile se fac si cu un an inainte);

Pentru o oferta personalizata va rugam sa ne contactati la contact@haff.ro sau prin formularul de rezervare.

In primul rand va rugam sa ne contactati la contact@haff.ro pt a parcurge urmatorii pasi:
– verificarea disponibilitatii in perioada dorita;
– avem nevoie de copia permisului dv. de conducere si a unui act de identitate, pe e-mail
– vom intocmi contract de inchiriere si factura de avans de 30%
– diferenta de 70% se va achita cu 30 zile inainte de preluare.

Plata se poate efectua prin virament bancar sau online, cu cardul, prin link securizat. Nu acceptam plata in numerar.

Ora preluarii: zilnic incepand cu ora 12.00 (pt ore diferite/aranjamente speciale va rugam sa ne contactati in avans)
Ora predarii: zilnic pana in ora 12.00
Va rugam sa ne sunati cu aprox. 2 ore inainte.

Filiala Brasov: 0799927100 (Bogdan); Str. Mica nr 110, Brasov
Filiala Bucuresti: 0799927120 (Ionut); Sos. Bucuresti – Ploiesti nr. 64 (colt cu str. Padina), Bucuresti.

Autorulotele noastre vin echipate cu:
– suport de biciclete (2-4 biciclete);
– veranda retractabila (marchiza);
– set de camping (masa + 2-7 scaune de exterior);
– un set de consumabile (gaz – 1 butelie conectata, una de rezerva; subst chimice pt toaleta ecologica; hartie igienica solubila in apa).

Trebuie sa aduceti:
– lenjerii de pat, inclusiv perne si paturi (daca este cazul);
– set de bucatarie (vesela de unica folosinta, vase speciale, etc). Recomandam un nr redus de vesela traditionala – datorita miscarii produc zgomot in mers;
– prosoape si obiecte de igiena personala.

Autoturismul dvs. poate sta gratuit la noi in incinta pe durata vacantei (doar cu confirmare prealabila).

Bineinteles! Incurajam vizionarea acestora, pentru a avea o imagine si mai clara ce reprezinta o autorulota. De asemenea, va stam cu placere la dispozitie pentru o discutie fata in fata.
Din experienta noastra, timpul alocat acestor discutii este intre 40 min si chiar si 3 ore 🙂

Pentru vizionare va rugam sa ne contactati astfel:

Filiala Brasov: 0799927100 (Bogdan) – Strada Mica. nr 110, Brasov
Filiala Bucuresti: 0799927120 (Ionut); Sos. Bucuresti – Ploiesti nr. 64 (colt cu str. Padina), Bucuresti.

Dat fiind faptul ca autorulotele noastre sunt la baza de predare doar 4 ore intre inchirieri, va rugam sa ne contactati telefonic pentru a verifica disponibilitatea acestora in ziua dorita de vizionare.

Da, autorulota poate fi condusa de orice persoana cu varsta minima 22 ani care detine permis de conducere cat. B de min. 4 ani (cerinta interna haff).
Nu limitam numarul de soferi per inchiriere.

Totusi trebuie sa va asigurati ca persoana care va conduce autorulota este suficient de responsabila si experimentata, fiind vorba de un vehicul de mari dimensiuni (comparativ cu un autoturism).

Puteti parca oriunde, autorulotele avand regim de autoturism. Insa, daca, de exemplu, vreti sa innoptati pe autostrada, trebuie sa tineti cont de urmatoarele lucruri:
nu aveti voie sa deschideti veranda su sa scoateti afara masa si scaunele de camping. In acest caz se considera campare in loc neamenajat si veti fi amendati de catre politia din tara respectiva (vin imediat sa verifice, de indata ce ati parcat);
– in anumite tari din Europa nu aveti voie sa consumati alcool in autorulota sunteti in parcare si daca perdelele nu sunt inchise; se poate considera consum de alcool la volan si puteti fi amendati.
– in majoritatea benzinariilor din afara tarii sunt locuri special amenajate pt autorulote , care permit alimentarea cu apa, deversarea apelor uzate si golirea casetei de tooaleta, in mod gratuit; in Romania aceste facilitati inca nu sunt prezente si se obisnuieste alimentarea cu apa in benzinarii, golirea apelor uzate in reteaua de canalizare.

In cazul autorulotelor pot interveni, rareori, urmatoarele tipuri de defectiuni:
– Defectiuni ale autovehiculului
– Defectiuni ale sistemelor interioare/zonei de locuit

In cazul defectiunilor autovehiculului:
Autorulotele haff sunt modele noi (2017 – 2019), improbabil sa se defecteze. Totusi, in cazul unei defectiuni, va rugam sa ne contactati imediat cu descrierea problemei.
Daca autorulota nu poate fi deplasata, se apeleaza nr. de asistenta rutiera europeana Fiat Camper Assistance (tel: 00800 34281111* sau alternativ 0039 024441 2160). Interventiile (remorcare, reparatie sub garantie europeana) sunt gratuite.

In caz de defectiuni ale spatiului de locuit/sistemelor interioare:
Va rugam consultati manualul de bord. In acelasi timp va rugam sa ne trimiteti un scurt mesaj pe Whatsapp, raspundem foarte prompt, indiferent de ora.
In peste 95 % din cazuri putem identifica si rezolva problema impreuna in mai putin de 2 minute.

In primul rand, trebuie sa va asigurati ca toti pasagerii sunt in siguranta si sa fie intr-un loc protejat.
Apoi va rugam sa ne informati imediat, pe e-mail sau whatsapp, ce pagube au rezultat, daca autorulota este deplasabila si sa obtineti un raport de constatare de la organele abilitate (politie, etc).

haff nu impune nici o limita de km. Credem ca turismul cu autorulota trebuie sa fie neingradit si spontan, prin urmare nu dorim sa impunem limite.
Fiind autovehicule mari, trebuie sa aveti in vedere ca orice distanta peste 600 km /zi devine foarte obositoare.

Da. Avem atat asigurare RCA, cat si Casco valabila in intreaga Europa.
Anumite tari nu sunt incluse in polita de asigurare RCA (gen Albania, Bosnia, etc), aveti obligativitatea verificarii politei si a intocmirii unei polite separate la intrarea in tara respectiva.

Asigurarea Casco este optionala si ofertata separat (recomandam pachetul Gold +30 Eur/zi, care acopera toate riscurile).

Din pacate, in majoritatea cazurilor nu.
Inchirierile se fac cu o pauza de 4 ore si, cu exceptia unor cazuri exceptionale in care avem disponibilitate, nu putem prelungi rezervarea dv.

Durata minima de inchiriere este de 3 nopti, cu exceptia sezonului de vara (7 nopti).

Durata maxima: nu inchiriem autorulotele haff pentru perioade mai lungi de 90 zile (din motive de verificari tehnice necesare periodic).

Valoarea garantiei variaza in functie de model si pachetul de inchiriere ales. Garantia se va incasa doar prin card de credit/debit emis pe numele titularului de contract sau prin virament bancar efectuat de pe numele titularului de contract. In general garantia este de 800 eur/vehicul.
Garantia se va percepe cu minim 10 zile inainte de preluarea autovehiculului, prin link securizat de plata/virament, si se va returna in termen de 72 ore dupa returnarea in aceleasi conditii ale autovehiculului.
Garantia nu se va debita, ci se va bloca intr-un cont intermediar pe toata durata inchirierii.
Haff nu solicita si nu stocheaza informatii cu privire la datele de identificare ale titularului cardului de debit/credit, acestea vor fi procesate de catre un procesator autorizat (mobilpay).

Nu se accepta garantii in numerar.
In cazul achizitionarii pachetului Gold de asigurare (+30 eur/zi) nu se percepe garantie.

Va recomandam sa ne contactati imediat. Nu exista o regula a rezervarilor; de exemplu, sezonul de vara 2018 a fost inchiriat in proportie de 60% inca din octombrie 2017.

Nu preluam rezervari cu plecare sub 2 zile de la momentul rezervarii (datorita procedurilor preliminare de verificare a clientilor si alocare a autorulotelor).

Ne puteti contacta oricand la contact@haff.ro; unul din operatorii nostri va va raspunde tuturor intrebarile. Daca aveti o intrebare urgenta sau preferati dialogul la telefon, va rugam sa ne sunati la +4 0748 150 015